Fläskfile

Fläskfilé är ett omtyckt kött som går att tillaga på många olika sätt. Den möra köttbiten passar lika bra att bjuda på till vardags såväl som till lite mer festliga sammanhang.

Fläskfilé till vardags och fest

Grilla, stek eller laga i ugn – fläskfilé kan tillredas på en mängd olika varierade sätt. Fläskfilé brukar vara ett klassiskt inslag på många nyårsmenyer, men den uppskattade köttbiten fungerar precis lika bra på någon av sommarens alla grillfester eller till en lyxig vardagsmiddag. Fläskfilégryta, fläskfilépasta och fläskfilégratäng hör till bara några av de många favoriterna som vi gärna väljer mellan.

Precis som när det gäller kyckling är det a och o att tillaga fläsk så att det blir ordentligt genomstekt. Lättast att se till att köttet får rätt innertemperatur är genom att sticka in en digital termometer i den tjockaste delen. Fläskfilé är genomstekt när den har en temperatur på 70 grader.

Recept med fläskfile

KRÄMIG FLÄSKFILÉGRYTA

Gör så här: Koka riset samtidigt som du skivar upp fläskfilén, hackar löken, skär morötterna…

KRÄMIG FLÄSKFILÉGRYTA

Gör så här: Koka riset samtidigt som du skivar upp fläskfilén, hackar löken, skär morötterna…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.