https://www.56kilo.se/kramig-flaskfilegryta-med-rosepeppar/
1 kg fläskfilé
2 paket bacon á 140 g
4 schalottenlökar
150 g svamp (Icas ekologiska gourmetsvamp hade jag)
3 vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
2–4 msk rosépeppar (börja med mindre)
1/2 dl sweet chilisauce
1 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soja eller 1 msk japansk soja
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/5 dl vitt vin
salt, peppar
1 spetspaprika
färsk timjan/oregano
Putsa och skiva eller strimla köttet.
Finhacka baconet.
Hacka eller skär lök i mindre bitar, Riv vitlök, skär svampen i småbitar.
Skär paprikan i bitar.
Mortla rosépeppar.
Stek bacon, svamp , lök, rosépeppar och vitlök. Lägg över i gryta. Stek fläskfilén i smör i het panna, salta och peppra lite.
Rör ner grädde, creme fraiche och övriga ingredienser utom paprikan. Låt allt småputtra i ca 30 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner paprikan.
Servera med valfritt tillbehör!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…