Fläskfilé med äppelglaze och krämig potatissallad

Ingredienser

600 g fläskfilé
salt
nymalen svartpeppar
Äppelglaze

2 msk smör
1,5 dl äppelmos
2 msk sirap
1 klyfta vitlök (stor)
0,5 röd chilifrukt, finhackad
1 tsk torkad timjan
1 msk japansk soja
2 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar, nymalen
Potatissallad med äpple

900 g potatis, kokt (gärna mindre storlek)
2,5 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 äpple, tärnat
50 g sockerärtor
0,5 dl persilja, finhackad
1 klyfta vitlök (stor)
0,5 dl kapris
salt
svartpeppar, nymalen
Garnering

0,5 äpple, tunna skivor till garnering
färsk persilja

Gör så här

https://www.koket.se/flaskfile-med-appelglaze-och-kramig-potatissallad
Glaze
Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili mjukt i smör tillsammans med timjan i en stekpanna.
Tillsätt äppelmos, sirap, soja, och rödvinsvinäger. Låt koka ihop till en glaze. Smaka av med salt och peppar.
Kött
Sätt ugnen på 140 grader.
Salta och peppra köttet runt om. Bryn det runtom i smör i en stekpanna.
Lägg över köttet i en ugnssäker form. Pensla med glazen och tillaga tills innertemperaturen är 68 grader.
Potatissallad
Koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna.
Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, finhackad persilja, riven vitlök och kapris. Skala, dela, kärna ur och finhacka äpple. Strimla salladsärtorna.
Dela de avsvalnade potatisarna på hälften och vänd ihop allt i en skål, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servering
När fläskfilén är klar, ta ut ur ugnen och pensla på mer glaze.
Skär köttet i skivor och servera till den goda potatissalladen. Dekorera med färsk persilja och äppelskivor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.