600 g fläskfilé
salt
nymalen svartpeppar
Äppelglaze
2 msk smör
1,5 dl äppelmos
2 msk sirap
1 klyfta vitlök (stor)
0,5 röd chilifrukt, finhackad
1 tsk torkad timjan
1 msk japansk soja
2 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar, nymalen
Potatissallad med äpple
900 g potatis, kokt (gärna mindre storlek)
2,5 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 äpple, tärnat
50 g sockerärtor
0,5 dl persilja, finhackad
1 klyfta vitlök (stor)
0,5 dl kapris
salt
svartpeppar, nymalen
Garnering
0,5 äpple, tunna skivor till garnering
färsk persilja
https://www.koket.se/flaskfile-med-appelglaze-och-kramig-potatissallad
Glaze
Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili mjukt i smör tillsammans med timjan i en stekpanna.
Tillsätt äppelmos, sirap, soja, och rödvinsvinäger. Låt koka ihop till en glaze. Smaka av med salt och peppar.
Kött
Sätt ugnen på 140 grader.
Salta och peppra köttet runt om. Bryn det runtom i smör i en stekpanna.
Lägg över köttet i en ugnssäker form. Pensla med glazen och tillaga tills innertemperaturen är 68 grader.
Potatissallad
Koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna.
Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, finhackad persilja, riven vitlök och kapris. Skala, dela, kärna ur och finhacka äpple. Strimla salladsärtorna.
Dela de avsvalnade potatisarna på hälften och vänd ihop allt i en skål, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servering
När fläskfilén är klar, ta ut ur ugnen och pensla på mer glaze.
Skär köttet i skivor och servera till den goda potatissalladen. Dekorera med färsk persilja och äppelskivor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk