4 port
7oog fläskfile
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 chalottenlök
1 msk tomatpure
250 gram färska champinjoner
1 msk oxfond
Salt peppar
Nypa cayennepeppar
Hasselbackspotatis
8 jämnstora potatisar
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 msk ströbröd
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på. Lägg den i en ugnssäker form och gratinera potatisen i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och pensla med mer smör och häll på ströbröd. Man kan också lägga på riven ost. Baka potatisen ytterligare i 20 min tills den är färdig.
Fläskfilegrytan
Gör så här:
Stek fläskfilen i bitar, lägg åt sidan. Fräs löken och champinjoner, lägg i fläskfilen och rör ner resten av ingredienserna. Låt koka ihop, smaka av. Sänk värmen och låt grytan stå och småkoka under lock 15 minuter. Fyll på med vätska under tiden.
Grilla färsk sparris i olivolja några minuter i en stekpanna med lite havssalt och svartpeppar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…