SUPERGOD MARINAD:
1 dl olivolja
4 msk kinesisk soya
3 vitlöksklyftor
3 msk kalvfond
4 msk honung
2 tsk dijonsenap
Grovmalen svartpeppar
Salt
Färsk timjan
Gör såhär:
1) Häll i olivolja, soya, honung, kalvfond och senap i en bytta. Rör om ordentligt.
2) Häll i alla kryddor och riv timjan i. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
3) Låt gärna marinaden stå och gojsa ihop sig med köttet/kycklingen i kylen en stund, minst 30 min men gärna över hela natten. Sen är det bara steka eller grilla godsakerna.
För helstekt Fläskfilé så brukar jag först steka hela biten i rikligt med smör. Det ska bli en yta på köttet. Ta sedan hela biten och lägg i en ugnsfast form, häll fettet och resten av marinaden uppepå. Skjuts in i ugnen på 200 grader. Den ska steka i ca 15-20 min eller tills köttet nått en innertemperatur på 65 grader.
Niinis kitchenlife
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…