SUPERGOD MARINAD:
1 dl olivolja
4 msk kinesisk soya
3 vitlöksklyftor
3 msk kalvfond
4 msk honung
2 tsk dijonsenap
Grovmalen svartpeppar
Salt
Färsk timjan
Gör såhär:
1) Häll i olivolja, soya, honung, kalvfond och senap i en bytta. Rör om ordentligt.
2) Häll i alla kryddor och riv timjan i. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
3) Låt gärna marinaden stå och gojsa ihop sig med köttet/kycklingen i kylen en stund, minst 30 min men gärna över hela natten. Sen är det bara steka eller grilla godsakerna.
För helstekt Fläskfilé så brukar jag först steka hela biten i rikligt med smör. Det ska bli en yta på köttet. Ta sedan hela biten och lägg i en ugnsfast form, häll fettet och resten av marinaden uppepå. Skjuts in i ugnen på 200 grader. Den ska steka i ca 15-20 min eller tills köttet nått en innertemperatur på 65 grader.
Niinis kitchenlife
Den här marinaden är supergod, jag använder den jämt till mina cateringfat och alla absolut ALLA kunder tycker att den är jättegod.
Tack så mycket för den.
Marja
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng