Krämig fläskfilégratäng med färskost, vitlök och bacon

Ingredienser

https://allagodating.se/2012/01/06/kramig-flaskfilegratang-med-farskost-vitlok-och-bacon/

Krämig fläskfilégratäng (4 personer)

1 kg fläskfilé
2 paket bacon
200 gram färskost med vitlökssmak
400 gram champinjoner (en stor burk)
5 dl creme fraîche
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
Chilisås efter eget tycke
Soya
Smör och kryddor

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Putsa fläskfilén och stek i omgångar så att bitarna får fin färg. Lägg över i en ugnsfast form.
Stek svamp och bacon så att allt får fin färg. Fördela blandningen över köttet.
Blanda grädde, creme fraiche, ost och diverse kryddor i en kastrull. Låt koka upp och smaka av. Tillsätt ev mer vitlök och chilisås om du vill ha såsen hetare.
Häll såsen över köttet och gratingera i ugnen, i ca 20-25 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.