Fläskfilé med gorgonzola

Ingredienser

Modifierad variant av https://www.56kilo.se/flaskfilegratang-med-gorgonzola-och-bacon/

½ purjolök
800 g putsad fläskfilé
salt, peppar
smör att steka i
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk konc. kalvfond
2 msk dijonsenap
150 g gorgonzolaost
En påse färsk spenat á 70 g
Potatis

Gör så här

Putsa köttet och skiva det i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
Lägg ner en klick smör och stek köttet.
Skölj purjon ordentligt, ansa den och skär i strimlor och stek mjuk i smör. Tillsätt grädde, creme fraiche och rör ner gorgonzolaosten. Låt osten smälta. Smaksätt med dijon och kalvfond och eventiuellt salt och svartpeppar. Lägg i köttet och koka någon minut. Hacka spenaten lite grovt och tillsätt. Servera med klyftpotatis.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.