Modifierad variant av https://www.56kilo.se/flaskfilegratang-med-gorgonzola-och-bacon/
½ purjolök
800 g putsad fläskfilé
salt, peppar
smör att steka i
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk konc. kalvfond
2 msk dijonsenap
150 g gorgonzolaost
En påse färsk spenat á 70 g
Potatis
Putsa köttet och skiva det i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
Lägg ner en klick smör och stek köttet.
Skölj purjon ordentligt, ansa den och skär i strimlor och stek mjuk i smör. Tillsätt grädde, creme fraiche och rör ner gorgonzolaosten. Låt osten smälta. Smaksätt med dijon och kalvfond och eventiuellt salt och svartpeppar. Lägg i köttet och koka någon minut. Hacka spenaten lite grovt och tillsätt. Servera med klyftpotatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng