Krämig fläskfilégryta med svamp och timjan (8 SP)
4 port
Ris 2 dl okokt
Fläskfilé 500 g
Lök 1 röd
Morot 4 små
Champinjoner 250 g
Rapsolja 2 tsk
Timjan 2 tsk
Vatten 4 dl
Grönsaksbuljongtärning 1 st
Färskost 7% (t ex Philadelphia light) 150 g
Gräslök 1 knippe
Salt och Peppar
Gör så här: Koka riset samtidigt som du skivar upp fläskfilén, hackar löken, skär morötterna i slantar och delar svampen i mindre bitar. Hetta upp oljan och stek köttet tills det fått lite färg. Blanda ner grönsakerna, krydda med salt, pepar och timjan. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några minuter. Blanda i färskost och låt bli varmt. Toppa med gräslök och servera med ris. Smaklig måltid!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng