Krämig fläskfilégryta med svamp och timjan (8 SP)
4 port
Ris 2 dl okokt
Fläskfilé 500 g
Lök 1 röd
Morot 4 små
Champinjoner 250 g
Rapsolja 2 tsk
Timjan 2 tsk
Vatten 4 dl
Grönsaksbuljongtärning 1 st
Färskost 7% (t ex Philadelphia light) 150 g
Gräslök 1 knippe
Salt och Peppar
Gör så här: Koka riset samtidigt som du skivar upp fläskfilén, hackar löken, skär morötterna i slantar och delar svampen i mindre bitar. Hetta upp oljan och stek köttet tills det fått lite färg. Blanda ner grönsakerna, krydda med salt, pepar och timjan. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några minuter. Blanda i färskost och låt bli varmt. Toppa med gräslök och servera med ris. Smaklig måltid!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…