8 vegana våfflor
Förberedelse: 25 min
Tillagning: 20 min
Klart på: 45 min
Ingredienser
4 dl vetemjöl
3 dl havremjölk som Oatly Ikaffe eller annan vegetabilisk mjölk ex. mandelmjölk
1,5 dl vatten
150 gram mjölkfritt margarin
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Tillbehör: sojaglass vanilj, choklad eller jordgubb; vispad sojagrädde typ Alpro creamy
4 dl sylt som frysta hallon och blåbär hopkokta med 1 dl socker eller annan valfri sylt
Tillagning
Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
Rör i vatten och 2 dl av havremjölken. Rör ut klumpar.
Tillsätt och rör i resten av havremjölken.
Låt stå och svälla i 20 minuter. Förbered tillbehör.
Smält mjölkfritt margarin i en kastrull. Låt svalna något.
Rör i det smälta margarinen i smeten strax innan gräddning.
Värm ett våffeljärn och grädda ca 1 dl smet åt gången till gyllenbruna våfflor. I början kan du pensla med lite margarin så de ej fastnar så lätt.
Det tar några minuter per våffla beroende på våffeljärn.
Servera våfflorna med valfria tillbehör.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Belgiska våfflor med gurkmeja
Mixa eller mortla alla kryddor fint. Mixa havregryn till mjöl, tillsätt resten av ingredienserna och…
Veganska chokladdoppade jordnötscookies
Cookies Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna mandelmjöl, erythritol, salt och bikarbonat.…
Vegansk färsgryta
Nu när semestern är slut och det är vanliga dagar igen, då vill jag få…
Chili con carne Vegansk
1 Torkade bönor: Blötlägg bönorna i rikligt med kallt vatten i ca 12 timmar. Sila…
Vegansk tomatsoppa
1. Hacka gul lök och vitlök. Stek i olja i en kastrull på medelvärme. 2.…
Vegansk, glutenfri kladdkaka
1. Sätt ugnen på 200° C. Smörj en form, 22-24 cm i diameter. Smält kokosoljan…
Kanelbullevåfflor Dante Zia
SÅ LAGAR DU Börja med att göra fyllningen. Tvätta händerna och jobba därefter ihop smör,…
Vegansk lasagne
Näringsvärde Kcal: 866 Protein: 32 gram Fett: 36 gram Kolhydrater: 96 gram Tillagning 1. Värm…
Skurna lövkakor
Skurna