Belgiska våfflor med gurkmeja

Ingredienser

Ca 7 Våfflor

Kryddblandning
1 tsk gurkmeja malen
0,5 tsk kardemumma, kärnor
1 tsk ingefära malen
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk kanel

Smeten:
2 dl glutenfria havregryn
0,5 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
kryddblandning, se ovan
1,5 dl växtmjölk
2, 5 dl iskallt vatten
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk chiamjöl
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
kokosolja till järnet, min är kallpressad

Gör så här

Mixa eller mortla alla kryddor fint.
Mixa havregryn till mjöl, tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en smet. Häll över allt i en bunke och låt den stå och svälla i ca 15 minuter.
Den kommer att tjockna till en trögflytande smet.
Tillsätt eventuellt mer vatten om smeten känns för tjockt.

Sätt på järnet och låt det bli varmt. Pensla järnet med smält kokosolja och häll på ca 0,75 dl smet. Grädda till de fått färg och är frasiga.

Tillbehör:
Färsk ananas som steks i kokosolja
kokos chips
lönnsirap
kokosyoghurt, grekisk yoghurt eller cashewyoghurt
evntuellt lite bär

Recept och bild av Tina Mejri.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Vegan våfflor

Tillagning Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör i vatten och…

Vegan våfflor

Tillagning 1. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Häll över hälften av…

Våfflor ww

Vispa alla ingredienser förutom smör väl i en bunke. Värm ditt våffeljärn och pensla det…

Veganvåfflor

Tillagning Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör i vatten och…

Våffla

Blanda torrvarorna i en bunke, vispa ner vatten ,vispa till en fast klumfri smet, tillsätt…

Våfflor

https://www.foodfolder.se/homemade-stockholm/frasvafflor/

Pariservåffla

1. Blanda ingredienserna till degen till en smidig deg. Lägg i plast i kylen minst…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.