INGREDIENSER
8 PORTIONER
1 färdig pizzadegsrulle
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 msk kanel
Tillbehör
vaniljglass
valfri sylt, t ex hallonsylt
SÅ LAGAR DU
Börja med att göra fyllningen. Tvätta händerna och jobba därefter ihop smör, socker och kanel till en jämn smet. Förvara i rumstemperatur om du inte använder den direkt. Ställer du in det i kylen blir det för hårt och då är det svårt att bre ut smeten på degen!
Rulla ut degen. Bred på ett jämnt lager av fyllningen på hela degen. Rulla ihop och dela i åtta lika stora bitar = 8 kanelbullar.
Värm på ett våffeljärn. Lägg en kanelbulle på varje våffeljärnsplatta och stäng locket. Grädda i ca 3 minuter.
Låt kanelbullevåfflorna svalna lite och servera sedan med t ex vaniljglass och sylt. Klart! Nu kan du njuta av världens kanske godaste life hack. Smaklig måltid!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng