Kanelbullevåfflor Dante Zia

Ingredienser

INGREDIENSER
8 PORTIONER
1 färdig pizzadegsrulle
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 msk kanel
Tillbehör
vaniljglass
valfri sylt, t ex hallonsylt

Gör så här

SÅ LAGAR DU

Börja med att göra fyllningen. Tvätta händerna och jobba därefter ihop smör, socker och kanel till en jämn smet. Förvara i rumstemperatur om du inte använder den direkt. Ställer du in det i kylen blir det för hårt och då är det svårt att bre ut smeten på degen!
Rulla ut degen. Bred på ett jämnt lager av fyllningen på hela degen. Rulla ihop och dela i åtta lika stora bitar = 8 kanelbullar.
Värm på ett våffeljärn. Lägg en kanelbulle på varje våffeljärnsplatta och stäng locket. Grädda i ca 3 minuter.
Låt kanelbullevåfflorna svalna lite och servera sedan med t ex vaniljglass och sylt. Klart! Nu kan du njuta av världens kanske godaste life hack. Smaklig måltid!

Betyg (9 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr