12p
Cookies
1,5 dl (70 g) mandelmjöl
¼ tsk bikarbonat
1 nypa salt
3 msk erythritol i puderform
1 dl jordnötssmör
1 msk osötad mandelmjölk
Chokladdipp
110 g sockerfri mörk choklad
Cookies
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna mandelmjöl, erythritol, salt och bikarbonat.
Blanda i jordnötssmör och mandelmjölk och forma till en deg.
Forma degen till 2,5 cm stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Gör ett korsmönster på varje kaka med en gaffel. Se till att kakorna är tjocka, gärna 1 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 10 min. De kommer vara mjuka när de är färdiggräddade, så låt de svalna i minst 30 min innan du börjar med nästa steg.
Chokladdippen
Använd en dubbelbottnad kastrull eller sätt en värmetålig skål över en liten kastrull med kokande vatten (se till att skålen inte nuddar botten på kastrullen).
Tillsätt lite av chokladen åt gången och blanda tills den har smält helt och är glansig.
Ta bort skålen från värmen och doppa de svalnade kakorna i den smälta chokladen. Doppa dem antingen med sidan eller botten ner i chokladen.
Lägg kakorna på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet tills chokladen har stelnat helt.
Förvaring
Kakorna håller i upp till en vecka i en lufttät behållare i kylskåpet. Du kan även förvara dem i en lufttät påse i frysen i upp till 3 månader.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…