Ingredienser
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver
2,5 dl havremjölk
50 gram mjölkfritt margarin
Tillagning
1. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Häll över hälften av havremjölken och blanda till en jämn smet.
2. Tillsätt det smälta margarinet och resten av havredrycken.
3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med lite matfett. Lägg på ca 0,5 dl smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
4. Servera gärna med sojaglass och färska bär/frukter eller som förrätt med sojacremefraiche, finhackad lök och vegetarisk kaviar (Cavi Art).
Receptet är från:
Tasteline
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Belgiska våfflor med gurkmeja
Mixa eller mortla alla kryddor fint. Mixa havregryn till mjöl, tillsätt resten av ingredienserna och…
Veganska chokladdoppade jordnötscookies
Cookies Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna mandelmjöl, erythritol, salt och bikarbonat.…
Vegansk färsgryta
Nu när semestern är slut och det är vanliga dagar igen, då vill jag få…
Chili con carne Vegansk
1 Torkade bönor: Blötlägg bönorna i rikligt med kallt vatten i ca 12 timmar. Sila…
Vegansk tomatsoppa
1. Hacka gul lök och vitlök. Stek i olja i en kastrull på medelvärme. 2.…
Vegansk, glutenfri kladdkaka
1. Sätt ugnen på 200° C. Smörj en form, 22-24 cm i diameter. Smält kokosoljan…
Kanelbullevåfflor Dante Zia
SÅ LAGAR DU Börja med att göra fyllningen. Tvätta händerna och jobba därefter ihop smör,…
Vegansk lasagne
Näringsvärde Kcal: 866 Protein: 32 gram Fett: 36 gram Kolhydrater: 96 gram Tillagning 1. Värm…
Skurna lövkakor
Skurna