Botten
2,5 dl mandelmjöl
1 dl solrosfrön
0,8 dl soltorkade tomater
1/2 tsk salt
Fyllning
Avocado
Ruccola
Mozzarella
Tomat
Sås
Pesto
olivolja
1. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen. Det ger en god konsistens.
2. Tillsätt salt och mandelmjöl och blanda ihop.
3. Kavla ut degen tunt.
4. Placera på en bricka i torkugn i ca. 10 timmar eller till pajskalet är krispigt. Alternativt grädda i vanlig ugn på 150C i ca. 15 min eller till degen är krispig.
5. Ta ut botten ur ugnen och toppa med tunt skivad avocado, tunt skivad mozzarella, tomat, ruccola.
6. Blanda peston med olivolja så att den blir flytande. Ringla över rikligt med pesto över hela pizzan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Pizza margarita
Förvärm din ugn till 250°C (475°F) eller så varmt som din ugn går. Kavla ut…
Galette/ Pizza med tomat och rödbeta
Värm ugnen till 200°. Skär rödbetorna och alla tomater i skivor. Rör ihop creme fraiche…
Glutenfria frukostfrallor
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i…
Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson
1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda mjölet med fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa broccolin…
Alternativa pajskal Glutenfria med kikärtor / fröer / färskost / mozarella / mandelmjöl
1 och 2 Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform,…
Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin
Pajskal: Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. Mixa till ett fint mjöl.…
Napolitansk Pizza
Ca 8 st 1. Lös upp jästen i kallt kranvatten. Tillsätt mjöl, salt och olivolja,…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier