Hälsopizza med glutenfri rawfoodbotten

Ingredienser

Botten
2,5 dl mandelmjöl
1 dl solrosfrön
0,8 dl soltorkade tomater
1/2 tsk salt

Fyllning
Avocado
Ruccola
Mozzarella
Tomat

Sås
Pesto
olivolja

Gör så här

1. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen. Det ger en god konsistens.
2. Tillsätt salt och mandelmjöl och blanda ihop.
3. Kavla ut degen tunt.
4. Placera på en bricka i torkugn i ca. 10 timmar eller till pajskalet är krispigt. Alternativt grädda i vanlig ugn på 150C i ca. 15 min eller till degen är krispig.
5. Ta ut botten ur ugnen och toppa med tunt skivad avocado, tunt skivad mozzarella, tomat, ruccola.
6. Blanda peston med olivolja så att den blir flytande. Ringla över rikligt med pesto över hela pizzan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Pizza margarita

Förvärm din ugn till 250°C (475°F) eller så varmt som din ugn går. Kavla ut…

Napolitansk Pizza

Ca 8 st 1. Lös upp jästen i kallt kranvatten. Tillsätt mjöl, salt och olivolja,…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.