Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin

Ingredienser

Pajskal
3 dl kokta kikärter, 1pkt eller koka själv
1 dl havregryn
0.5 dl olivolja
0.5 tsk salt
olivolja, till formen

Fyllning
400 g röd-, gul-, och polkabetor, blandade
50 g grönkålsblad, skurna
3 dl turkisk yogurt (10 %)
3 ägg
1 msk honung, flytande
2 dl lagrad ost, riven (t ex cheddar)
2 tsk rosmarin färsk , finhackad
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar, malen
100 g fetaost
1 rödlök, skalad och klyftad

Gör så här

Pajskal:
Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl.
Mixa till ett fint mjöl.
Tillsätt kikärter, olja och salt.
Mixa till en slät deg.
Tryck ut degen i en smord form, cirka 24 cm i diameter.
Se till att bottnen inte blir alltför tunn.
Forma aluminiumfolie till ett band och fodra pajkanten på insidan så att degkanten hålls uppe.
Kyl formen i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Låt svalna något innan pajskalet fylls och gräddas.

Fyllning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg betorna på en plåt.
Baka i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills de är mjuka (de kan bakas samtidigt med pajskalet).
Låt svalna något och skala dem.
Dela betorna på mitten.
Höj värmen till 225 grader.
Lägg hälften av betorna, löken och grönkålen i pajskalet.
Vispa ihop yoghurt, ägg, honung, ost, rosmarin, salt och peppar i en bunke. Häll smeten i pajskalet.
Lägg på resten av betorna, lök och stick ner några grönkålsblad.
Smula över fetaosten.
Grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Källa Aftonbladet

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.