400g Tinad, hel smördegsplatta eller pizzadeg
2stora Kokta rödbetor
2st Tomater
6st Orange Pärltomater
6st Röda Pärltomater
1,5 dl Crème Fraiche
100g Valfri riven ost
1tsk Salt
1krm Svartpeppar
1st Ägg
Färsk timjan till dekoration
Värm ugnen till 200°.
Skär rödbetorna och alla tomater i skivor.
Rör ihop creme fraiche och riven ost med salt och peppar.
Placera smördegsplattan/pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen en aning.
Smördeg: skär ett snitt runt smördegsplattan, ungefär 4-5 cm från kanterna.
Vispa upp ett ägg och pensla kanterna med hälften av ägget.
Bred ut creme fraiche- och ostblandningen på degen/plattan, lämna kanterna utan fyllning om du använder smördeg.
Rada över rödbetsskivorna och fortsätt med att rada ut tomatskivorna.
Strö över lite salt och peppar.
Vik upp kanterna runt hela galetten och tryck ner den mot fyllningen.
Pensla kanterna med resten av ägget.
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
Dekorera med färsk timjan, serveras gärna varm.
Går även bra att värma.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…