Galette/ Pizza med tomat och rödbeta

Ingredienser

400g Tinad, hel smördegsplatta eller pizzadeg
2stora Kokta rödbetor
2st Tomater
6st Orange Pärltomater
6st Röda Pärltomater
1,5 dl Crème Fraiche
100g Valfri riven ost
1tsk Salt
1krm Svartpeppar
1st Ägg
Färsk timjan till dekoration

Gör så här

Värm ugnen till 200°.
Skär rödbetorna och alla tomater i skivor.
Rör ihop creme fraiche och riven ost med salt och peppar.
Placera smördegsplattan/pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen en aning.
Smördeg: skär ett snitt runt smördegsplattan, ungefär 4-5 cm från kanterna.
Vispa upp ett ägg och pensla kanterna med hälften av ägget.
Bred ut creme fraiche- och ostblandningen på degen/plattan, lämna kanterna utan fyllning om du använder smördeg.
Rada över rödbetsskivorna och fortsätt med att rada ut tomatskivorna.
Strö över lite salt och peppar.
Vik upp kanterna runt hela galetten och tryck ner den mot fyllningen.
Pensla kanterna med resten av ägget.
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
Dekorera med färsk timjan, serveras gärna varm.
Går även bra att värma.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.