Alt 1
3 dl kokta kikärter
1 dl havregryn
0.5 dl olivolja
0.5 tsk salt
olivolja, till formen
Alt 2
3 dl kokta kikärtor
2 msk olivolja/kokosolja/smör
3 msk mandelmjöl (eller annat mjöl)
Nypa salt
Alt 3
2 ägg. Separerade, vitorna för sig, gulorna för sig
1 kryddmått ättika eller salt
60 g färskost naturell eller smaksatt
1 1/2 tsk paprikapulver (uteslut om färskosten är smaksatt)
Alt 4
mandelmjöl 4 dl
sesamfrön 1 dl
fiberhusk 1 msk
salt 1 tsk
ägg 1 st
smör (gärna skirat men frivilligt) 50 g
Alt 5 Fathead pizza/paj deg
1 tsk Olivolja (för att platta ut)
85 g Mandelmjöl
0,5 tsk Salt
1 Ägg (stort)
55 g Färskost (naturell)
170 g Mozzarella (färdigriven)
1 och 2
Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt med en gaffel.
Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 20 minuter.
3
Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt.
Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn smet, och vänd ner den i äggvitan.
Tryck ut i pajformen och upp efter kanterna.
Grädda i 150 -175 grader ca 30 min.
Platta till när det är varmt och låt svalna.
4
Moment om du vill: Skira smöret och låt kallna.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Tillsätt fiberhusk och salt. Mixa. Tillsätt ägget. Mixa. Tillsätt smöret. Mixa.
Tryck ut degen jämnt och tunt i springformen. Den enda lite tålamodsprövande delen i det här snabba receptet. Nagga botten med en gaffel. Sätt i kylen medan du gör fyllningen.
Förgrädda i 175 C i ca 5 minuter. Ibland kryper smöret upp på ytan. Vippa formen lite så smöret fördelas på botten. Det går snabbt tillbaka in i degen.
Alt 5
Blanda mozzarellaosten och färskosten i en bunke.
Kör den i mikrovågsugnen på hög temperatur i en minut.
Ta ut och rör om med en slickepott.
Kör på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder till.
Rör om igen.
Tillsätt ägget, saltet och mandelmjölet.
Rör om tills allt är väl blandat.
Tryck ut degen i pajformen.
Ta lite olivolja på händerna och platta ut degen tills den är ½-1 cm tjock.
Ställ in i ugnen på 220 grader och grädda den i cirka 12-15 minuter.
Den skall ha en lite gyllenbrun färg när den är klar.
Ta ut den och lägg på fyllnig och topping.
Grädda tills fyllning/äggstanning är fast.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…