Glutenfria frukostfrallor

Ingredienser

Att gömma grönsaker i frallor gör dem inte bara saftigare utan även mer näringsrika och mindre kaloririka. Recept Kristina Andersson.

12p

3.5 msk fiberhusk
5 dl vatten, eller mjölk
2 msk olivolja
1 tsk salt
2.3 dl havregryn
2.3 dl rismjöl
2.3 dl bovetemjöl, durra eller teff går också bra
100 g grönsaker, valfri sort
olja, till pensling
0.5 dl olika frön, att strö över

Gör så här

Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk.
Blanda ordentligt och låt stå och svälla i minst 20 minuter tills det bildar en gel. Vispa gelblandningen med en ballongvisp så att så mycket luft som möjligt kommer in i den.
Det är det här som gör bullarna så luftiga.
Tillsätt olivolja och salt.
Vänd ner havregrynen och eventuellt grönsaker i smeten och rör om.
Blanda rismjöl och bovetemjöl i en bunke.
Tillsätt det mesta av mjölblandningen i smeten och arbeta in den med fingrarna.
Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens.
Det ska vara lite kladdigt.
Forma degen till bullar.
Pensla med olivolja och strö över frön.
Ugnsgrädda i 200 grader i 45-60 minuter mitt i ugnen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.