Att gömma grönsaker i frallor gör dem inte bara saftigare utan även mer näringsrika och mindre kaloririka. Recept Kristina Andersson.
12p
3.5 msk fiberhusk
5 dl vatten, eller mjölk
2 msk olivolja
1 tsk salt
2.3 dl havregryn
2.3 dl rismjöl
2.3 dl bovetemjöl, durra eller teff går också bra
100 g grönsaker, valfri sort
olja, till pensling
0.5 dl olika frön, att strö över
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk.
Blanda ordentligt och låt stå och svälla i minst 20 minuter tills det bildar en gel. Vispa gelblandningen med en ballongvisp så att så mycket luft som möjligt kommer in i den.
Det är det här som gör bullarna så luftiga.
Tillsätt olivolja och salt.
Vänd ner havregrynen och eventuellt grönsaker i smeten och rör om.
Blanda rismjöl och bovetemjöl i en bunke.
Tillsätt det mesta av mjölblandningen i smeten och arbeta in den med fingrarna.
Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens.
Det ska vara lite kladdigt.
Forma degen till bullar.
Pensla med olivolja och strö över frön.
Ugnsgrädda i 200 grader i 45-60 minuter mitt i ugnen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk