1 mellanstort blomkålshuvud
1-2 dl riven ost
2 ägg
2 msk kokosmjöl
Salt, peppar och eventuellt lite cayenne om du vill ha lite mer smak.
1. Mixa blomkålshuvudet alt. riv blomkålshuvudet på ett rivjärn
2. Krama ur så mycket vätska som möjligt från blomkålsrivet
3. Rör ner osten, äggen och kryddorna med blomkålsrivet i en bunke
4. Blanda i kokosmjölet som binder vätskan från smeten, ta i lite åt gången
5. När allt är blandat tryck ut det på en plåt med bakplåtspapper
6. In i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg
Toppa med det du tycker är gott! Jag tog tomatpuré, zucchini, rödlök, kalkon, soltorkade tomater och mozzarella, sen in i ugnen igen i ca 10 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Pizza margarita
Förvärm din ugn till 250°C (475°F) eller så varmt som din ugn går. Kavla ut…
Galette/ Pizza med tomat och rödbeta
Värm ugnen till 200°. Skär rödbetorna och alla tomater i skivor. Rör ihop creme fraiche…
Glutenfria frukostfrallor
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i…
Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson
1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda mjölet med fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa broccolin…
Alternativa pajskal Glutenfria med kikärtor / fröer / färskost / mozarella / mandelmjöl
1 och 2 Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform,…
Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin
Pajskal: Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. Mixa till ett fint mjöl.…
Napolitansk Pizza
Ca 8 st 1. Lös upp jästen i kallt kranvatten. Tillsätt mjöl, salt och olivolja,…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier