Chokladmousse med Toblerone och Cointreau
Gör så här Grovhacka chokladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka…
Choklad har älskats av människor över hela världen i tusentals år. Gissningsvis kommer denna magiska böna fortsätta skänka njutning under en lång till framöver. Här har vi samlat på våra bästa recept som innehåller choklad!
Chokladmuffins, chokladbollar, chokladtårta, chokladsås – det finns ingen hejd på vilka fantastiska godsaker du kan göra på den sköna bönan. Chokladen kom till Europa från Sydamerika i början av 1500-talet och ända sedan dess har vi njutit av den i bakverk, godis och desserter.
Till en början konsumerades choklad som dryck, först på 1800-talet lyckades man framställa pulver av kakaobönorna vilket ledde till att den allra första chokladkakan tillverkades år 1847.
Som extra plus i kanten är choklad bra för hälsan. Mörk choklad är faktiskt ett av de livsmedel som innehåller mest antioxidanter och choklad är rikt även på mineraler, som magnesium och järn. En studie från Harvard universitet visar att en måttlig konsumtion av choklad förlänger livet. Det är väl ett skäl om något att ta en extra bit?
Gör så här Grovhacka chokladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka…
Häll allt i en tjockbottnad kastrull. Koka alltsammans på medelvärme. Värmen bör vara jämn hela…
Värm upp ugnen till 175 grader. Sikta mjöl, kakao och salt i en bunke. Vispa…
Botten: Sätt ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm. Riv mandelmassan…
Dela botten i 3 delar, använd tårtring (glöm ej tårtplast innanför). Lägg ihop tårtan dagen…
Sätt ugnen på 200 grader. Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa ägg och socker vitt…
1. Vispa vitorna, hälften av sockret och saltet till ett hårt skum. Blanda resten av…
Sätt ugnen på 175°C. Botten: Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen. Blanda…
Botten i tårtring, vispad pannacotta runt kanten, mousse med hallon i i mitten, ringla hallonkräm…
Antal: 12 bitar Tid: 1 timme Maffig tårta med en biskvibotten och med både mörk-…
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen över vattenbad. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver.…
Botten i tårtring, vispad pannacotta runt kanten, kolamousse i mitten, nötter ovanpå. Upprepa, plasta in…