Chokladtryffeltårta

Ingredienser

Biskvibotten

250 g mandelmassa
1 ½ dl strösocker
2 st äggvitor
Mörk chokladtryffel
200 g mörk choklad
1 ½ dl vispgrädde
50 g mjukt och rumstempererat smör
Ljus chokladtryffel
200 g ljus bakchoklad
1 ½ dl vispgrädde
50 g mjukt och rumstempererat smör

Garnering
1 dl granatäppelkärnor
pudrad kakao
chokladgodis
ev ätbart glitter/guld

Gör så här

Antal: 12 bitar
Tid: 1 timme
Maffig tårta med en biskvibotten och med både mörk- och ljus chokladtryffel! Vill du göra en mindre tårta så går det bra. Halvera receptet och använd då en avlång bakform eller en springform på ca 15 cm i diameter.

En uppskuren tårtbit av en chokladtryffeltårta.
Chokladtryffeltårtan räcker till många, den är maffig och mäktig. Vill du inte ha en bit över till dagen efter så går det bra att halvera receptet. Då kan du göra tårtan i en mindre rund form eller t.ex an avlång brödform.
Tips!

Gör så här!

Sätt ugnen på 180°.
Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitor och socker.

Klä en springform med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter, med bakpapper. Häll i smeten.
Baka i mitten av ugnen till gyllene färg. Ca 15 minuter. Låt svalna. Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika.

Mörk tryffel: Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör tills den smält. Klicka ner smöret och rör tills du får en glansig chokladsmet.
Bred sen ut den mörka chokladtryffeln jämnt över biskvibottnen och ställ i kyl 5 minuter.

Gör den ljusa chokladtryffeln på samma sätt som den mörka. Häll smeten över den mörka chokladtryffeln och sätt in i kyl.

Chokladtryffeln ska serveras rumstempererad, så ta ut tårtan från kylen 40 minuter innan servering och garnera granatäppelkärnor, kakao, godis och gärna glitter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.