Brinkenbakar tårtbotten x1,5 i 19cm form
Mjölkchokladganache x1 (från daimtårtan)
Kanderade mandlar
Fixarfesten chokladmousse x1
Brinkenbakar kolasås x2 (mindre salt och lite vanilj)
Fares kolamarängsmörkräm x0,5 (mindre kolasås pga söt)
Garnering: kolasås, strössel, kanderade mandlar, karamellchokladflingor
Dela botten i 3 delar, använd tårtring (glöm ej tårtplast innanför).
Lägg ihop tårtan dagen före, låt smörkrämen bli rumstempererad och vispa upp igen innan garnering (skär sig krämen, mikra en klick och vispa ihop).
Garnera med kolasås, spritsad smörkräm och strössel mm
För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)
För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng