Kola, vanilj choklad & nötter

Ingredienser

Brinkenbakar tårtbotten x1,5 i 19cm form
Mjölkchokladganache x1 (från daimtårtan)
Kanderade mandlar
Fixarfesten chokladmousse x1
Brinkenbakar kolasås x2 (mindre salt och lite vanilj)
Fares kolamarängsmörkräm x0,5 (mindre kolasås pga söt)
Garnering: kolasås, strössel, kanderade mandlar, karamellchokladflingor

Gör så här

Dela botten i 3 delar, använd tårtring (glöm ej tårtplast innanför).
Lägg ihop tårtan dagen före, låt smörkrämen bli rumstempererad och vispa upp igen innan garnering (skär sig krämen, mikra en klick och vispa ihop).
Garnera med kolasås, spritsad smörkräm och strössel mm

Betyg (1 röster)

Kommentarer

För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)

För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.