Bästa tårttäckning – Vispad Chokladpannacotta

Ingredienser

60g mjölkchoklad
90g mörk choklad 70%
4 dl grädde
2 krm vaniljpulver
4 msk socker
2 gelatinblad

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen över vattenbad.
Koka upp grädde, socker och vaniljpulver.
Ta kastrullen från värmen, lägg i gelatinet, rör ordentligt.
Ha i gräddblandningen i chokladen lite i taget.
Låt svalna, plasta in nära ytan, lägg i kylskåpet i minst 3h, gärna över natt.
Ta ut, vispa och spritsa!

Vill du ha mer vuxen smak, kör 50g mjölk/100g mörk choklad
Vill du ha sötare mjölkchokladig god smak, kör 75g mjölk/75g mörk choklad
Vit chokladpannacotta = 150g vit choklad, 1/2 msk socker, 1 krm vaniljpulver

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Kan ätas kylskåpskall

Dubbel sats för att täcka och spritsa en trevåningstårta

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.