60g mjölkchoklad
90g mörk choklad 70%
4 dl grädde
2 krm vaniljpulver
4 msk socker
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen över vattenbad.
Koka upp grädde, socker och vaniljpulver.
Ta kastrullen från värmen, lägg i gelatinet, rör ordentligt.
Ha i gräddblandningen i chokladen lite i taget.
Låt svalna, plasta in nära ytan, lägg i kylskåpet i minst 3h, gärna över natt.
Ta ut, vispa och spritsa!
Vill du ha mer vuxen smak, kör 50g mjölk/100g mörk choklad
Vill du ha sötare mjölkchokladig god smak, kör 75g mjölk/75g mörk choklad
Vit chokladpannacotta = 150g vit choklad, 1/2 msk socker, 1 krm vaniljpulver
Kan ätas kylskåpskall
Dubbel sats för att täcka och spritsa en trevåningstårta
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…