Ca: 1 burk
1 liter vatten
1 msk salt
1 msk socker
3 msk vinäger
1 aubergine
1/2 rödlök
1 kruka dill
2 dl crème fraiche
1 burk tångkaviar
1 tsk färskpressad citronsaft
salt och peppar
Koka upp vatten, salt, socker och vinäger. Skär auberginen i 2 cm tjocka skivor. Strimla dem därefter till sillfiléer ca 1 cm tjocka. Koka auberginen i lagen ca 6-8 minuter så de blir mjuka. Ta upp dem ur lagen och låt svalna. Skala och hacka löken. Hacka dillen. Blanda ihop crème fraiche, lök, dill, tångkaviar, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Lägg i auberginen och låt ”sillen” dra i minst 1 timme, men gärna över natten om det finns tid.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
LCHF-sill på tre sätt
Enklast är att köpa rensad och filéad strömming eller sill. Färsk eller fryst, det går…
Vodkapasta vegetarisk
???? Koka pasta (använde helt grymt havssalt från Ostexoerten ?) ⏲ Skala och finhacka löken…
Marockansk vegetarisk gryta (från Lina H)
1. Heat olive oil in a large pot over medium. Saute the onion for several…
Het linsgryta med vegetarisk pytt
775 kcal /portion Gryta: Skala och hacka löken. Skiva chilin tunt. Dela, kärna ur och…
Vegetariska minipajer
Ugn: 225 grader 1. Lägg vetemjöl, fullkorn och smör i matberedarens skål med kniven monterad.…
VEGETARISK KRISPIG TOFU MED APELSIN OCH MANGOCHUTNEY
Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål. När tofun är helt täckt steker…
Vegetarisk korvstroganoff
Skiva korven i slantar. Hacka gul lök och champinjoner fint. Stek korv, lök och champinjoner i…
Vegetarisk korvstroganoff
Skiva korven i slantar. Hacka gul lök och champinjoner fint. Stek korv, lök och champinjoner i…
Skurna lövkakor
Skurna