Ingredienser
6 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl, fullkorn
75 g smör
125 g kesella, 10 %
Fyllning:
1 st vitlöksklyfta
250 g champinjoner
5 st lök, färsk i knippe
2 msk smör
2 dl crème fraiche, Karl Johan-smak
125 g keso, chilismak
salt, svartpeppar
3 st ägg, stora
1 dl cashewnötter
Ugn: 225 grader 1. Lägg vetemjöl, fullkorn och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll. 2. Dela degen i sex bitar. Tryck ut dem i pajformarna med löstagbar botten, cirka 10 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter. 3. Nagga pajdegen i formarna med en gaffel och förgrädda dem, cirka 8 minuter i mitten av ugnen. 4. Skala och hacka vitlöken, ansa och skär champinjonerna i kvartar, skär lökarna i bitar. Stek vitlök, champinjoner och lök i smör i en stekpanna, så att de blir mjuka, cirka 5 minuter. Rör ner crème fraiche och keso chili. Salta och peppra. Vispa upp äggen i en bunke och rör ner champinjonblandningen. Fyll formarna med blandningen. 5. Strö över grovhackade cashewnötter och grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Servera med en sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng