Marockansk vegetarisk gryta (från Lina H)

Ingredienser

6 portioner

1.5 tbsp extra virgin olive oil
1 medium sweet onion, diced
2 tsp chopped garlic
2 tbsp tomato paste
1 tbsp harissa (or substitute sambal oelek)
0.5 tsp cinnamon
0.25 tsp ginger
587.5 ml low sodium vegetable broth
0.91 kg sweet potatoes (orange yams) peeled and chopped into 1-inch chunks
0.45 kg zucchini (about 4 medium zucchini) cut into 1/2 inch rounds
340.2 g carrots (about 4 medium carrots) peeled and cut into 1/2 inch chunks
210 g shredded cabbage
43.33 g dried apricots
36.25 g golden raisins
4 g cilantro
Salt and black pepper to taste
287 g cooked chickpeas (or substitute 1 can chickpeas, drained)
283.5 g couscous (1 1/2 cups dry - for gluten free substitute quinoa)

Lina H gjorde många ändringar i ovanstående recept. Hon skrev såhär: ”Du kan i princip ha i vilka grönsaker/rotsaker du känner för och hittar! Och jag tog i kanel, ingefära, gurkmeja, spiskummin, paprika och chili powder plus färsk koriander.”
Hon hade inhöljande grönsaker:
Morötter, rotselleri, zucchini, lök, vitlök.
Bönor: kikärter, blandade bönor (röda, vita, bruna)

Gör så här

1. Heat olive oil in a large pot over medium. Saute the onion for several minutes till softened. Add the garlic and saute for another minute till fragrant.
2. Stir in the tomato paste, harissa, cinnamon, ginger and 1/2 cup of the low sodium vegetable broth till smooth. Bring to a boil.
3. Add sweet potatoes, zucchini, carrots, shredded cabbage, dried apricots, golden raisins and cilantro to the pot. Stir till combined.
4. Add remaining 2 cups of vegetable broth to the pot. Bring to a boil. Season with salt and pepper to taste (I use about 3/4 tsp salt and 1/4 tsp pepper).
5. Reduce heat and cover the pot. Simmer the mixture for 50-60 minutes, stirring gently 2 times during cooking, till all the vegetables are fully tender. Season with additional salt and pepper to taste, if desired. Remove from heat.
6. Add chickpeas to the pot and simmer for 5 minutes more till they're heated through.
7. Meanwhile, prepare couscous according to package directions.
8. Pour cooked couscous onto a large platter. Top with the cooked vegetable stew. Serve.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.