Vegetarisk korvstroganoff

Ingredienser

Den här varianten får extra smak av dijonsenap och saltgurkor och en god syra från yoghurten. Mums!

4 portioner

500 g vegokorv
1 gul lök
200 g champinjoner
2 msk olja eller smör, t ex mjölkfritt
1 msk vetemjöl
1 msk dijonsenap
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 saltgurkor
3 dl naturell yoghurt eller grädde, t ex sojayoghurt, soja- eller havregrädde
en nypa strösocker
1 tsk salt
svartpeppar

Gör så här

Skiva korven i slantar.
Hacka gul lök och champinjoner fint.
Stek korv, lök och champinjoner i smöret tills allt har fått fin färg. Strö över vetemjölet och rör runt. Blanda ner dijonsenap, tomatpuré, krossade tomater, tärnad saltgurka, yoghurt eller grädde, strösocker, salt och svartpeppar.
Låt bubbla i 10 minuter. Klart!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.