Den här varianten får extra smak av dijonsenap och saltgurkor och en god syra från yoghurten. Mums!
4 portioner
500 g vegokorv
1 gul lök
200 g champinjoner
2 msk olja eller smör, t ex mjölkfritt
1 msk vetemjöl
1 msk dijonsenap
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 saltgurkor
3 dl naturell yoghurt eller grädde, t ex sojayoghurt, soja- eller havregrädde
en nypa strösocker
1 tsk salt
svartpeppar
Skiva korven i slantar.
Hacka gul lök och champinjoner fint.
Stek korv, lök och champinjoner i smöret tills allt har fått fin färg. Strö över vetemjölet och rör runt. Blanda ner dijonsenap, tomatpuré, krossade tomater, tärnad saltgurka, yoghurt eller grädde, strösocker, salt och svartpeppar.
Låt bubbla i 10 minuter. Klart!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk