Het linsgryta med vegetarisk pytt

Ingredienser

1 st gul lök
1 st röd chili
1 st gul paprika
1 msk olivolja
2 dl röda linser
1 msk garam masala
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 msk rödvinsvinäger
380g kikärtor
salt
500 g vegetarisk pytt
1 msk olivolja
1 msk spiskummin

Gör så här

775 kcal /portion

Gryta: Skala och hacka löken. Skiva chilin tunt. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta eller kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt linser och garam masala och fräs ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt buljong, tomatkross och vinäger och låt sjuda ca 20 minuter tills linserna är mjuka.

Häll kikärtorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt det bli varmt. Smaka av med salt.

Stek pytten i olivoljan i en stekpanna på medelvärme tillsammans med spiskummin tills den är mjuk. Smaka av med salt.

Servera linsgrytan med den stekta pytten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.