1 st gul lök
1 st röd chili
1 st gul paprika
1 msk olivolja
2 dl röda linser
1 msk garam masala
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 msk rödvinsvinäger
380g kikärtor
salt
500 g vegetarisk pytt
1 msk olivolja
1 msk spiskummin
775 kcal /portion
Gryta: Skala och hacka löken. Skiva chilin tunt. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta eller kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt linser och garam masala och fräs ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt buljong, tomatkross och vinäger och låt sjuda ca 20 minuter tills linserna är mjuka.
Häll kikärtorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt det bli varmt. Smaka av med salt.
Stek pytten i olivoljan i en stekpanna på medelvärme tillsammans med spiskummin tills den är mjuk. Smaka av med salt.
Servera linsgrytan med den stekta pytten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…