4 portioner
500 g fast tofu
1 dl majsstärkelse
1 msk riven färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 färsk röd chili
3 dl apelsinsaft
0,5 dl mango chutney
0,5 dl olivolja
0,5 dl ljus sojasås
Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål.
När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den är härligt frasig och gyllenbrun. Låt tofun rinna av på lite hushållspapper och häll bort överflödig olja ur pannan.
Riv ingefära och finhacka vitlöksklyftor och röd chili. Blanda med apelsinsaft, mango chutney, olivolja och sojasås i en skål.
Häll tillbaka tofun i stekpannan och häll över såsen. Låt allt bubbla i två minuter och servera sedan med ris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Koppärriga kärringens tofu (Ma po doufu)
? Rosta sichuanpeppar ⏲️ Skär tofun i 2-3 cm stora tärningar. ⏲️ Skala och riv…
Vodkapasta vegetarisk
???? Koka pasta (använde helt grymt havssalt från Ostexoerten ?) ⏲ Skala och finhacka löken…
Marockansk vegetarisk gryta (från Lina H)
1. Heat olive oil in a large pot over medium. Saute the onion for several…
Het linsgryta med vegetarisk pytt
775 kcal /portion Gryta: Skala och hacka löken. Skiva chilin tunt. Dela, kärna ur och…
Vegetariska minipajer
Ugn: 225 grader 1. Lägg vetemjöl, fullkorn och smör i matberedarens skål med kniven monterad.…
Vegetarisk korvstroganoff
Skiva korven i slantar. Hacka gul lök och champinjoner fint. Stek korv, lök och champinjoner i…
Vegetarisk korvstroganoff
Skiva korven i slantar. Hacka gul lök och champinjoner fint. Stek korv, lök och champinjoner i…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier