En klassisk rödbetssallad men vegansk. Perfekt att servera på julbordet eller i en vegbollsbaguett.
Kategori: Julmat, Tillbehör
Ursprung: veganskt
Servings: 6
Calories: 80 kcal
Ingredients
350 g rödbetor
1 dl creme fraiche vegansk
2 msk majonnäs vegansk
2 krm lökpulver
0.5 msk senap
0.5 msk vitvinsvinäger
Gör så här:
Tvätta rödbetorna, koka sedan i ca 20 minuter. Testa med provsticka, de ska kännas som en färdigkokt potatis, låt dem sedan svalna.
Skala och tärna rödbetorna i önskad storlek.
Blanda i en bunke med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp i skål eller burk, låt gärna stå över natten innan den serveras.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Veganska chokladdoppade jordnötscookies
Cookies Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna mandelmjöl, erythritol, salt och bikarbonat.…
Vegansk färsgryta
Nu när semestern är slut och det är vanliga dagar igen, då vill jag få…
Chili con carne Vegansk
1 Torkade bönor: Blötlägg bönorna i rikligt med kallt vatten i ca 12 timmar. Sila…
Vegansk tomatsoppa
1. Hacka gul lök och vitlök. Stek i olja i en kastrull på medelvärme. 2.…
Vegansk, glutenfri kladdkaka
1. Sätt ugnen på 200° C. Smörj en form, 22-24 cm i diameter. Smält kokosoljan…
Vegansk lasagne
Näringsvärde Kcal: 866 Protein: 32 gram Fett: 36 gram Kolhydrater: 96 gram Tillagning 1. Värm…
Vegansk wok i röd curry
1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 3.…
Vegan våfflor
Tillagning Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör i vatten och…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng