DET HÄR BEHÖVER DU:
15 digestivekex
100 g mjölkfritt smör
1 dl gelésocker multi
1 dl havregrädde
2 paket vegansk färskost (t.ex. Oatly påmackan)
1 paket Oreokakor
2 tsk vaniljsocker
SÅ HÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Börja sen med att smälta smöret. Under tiden krossar du digestivekexen och oreokakorna till små, små smulor. Häll sen i det smälta smöret och mixa med en stavmixer, tills degen blir jämn och fin.
3. Tryck ner degen i en form (t.ex. pajform) och grädda i ugnen i ca 7 minuter.
4. Koka upp grädde och gelésocker, låt koka i 30 sekunder.
5. Under tiden blandar du färskosten (Oatly påmackan), och häll i vaniljsockret. Tillsätt grädde och socker i färsk
6. Ta ur formen ur ugnen och låt svalna innan du fyller formen med fyllningen. Bre ut fyllningen tills den blir slät och fin.
7. Stoppa in i kylskåpet och låt stå över natten.
8. Krossa oreo på din veganska cheesecake innan servering!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Veganska chokladdoppade jordnötscookies
Cookies Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna mandelmjöl, erythritol, salt och bikarbonat.…
Vegansk färsgryta
Nu när semestern är slut och det är vanliga dagar igen, då vill jag få…
Chili con carne Vegansk
1 Torkade bönor: Blötlägg bönorna i rikligt med kallt vatten i ca 12 timmar. Sila…
Vegansk tomatsoppa
1. Hacka gul lök och vitlök. Stek i olja i en kastrull på medelvärme. 2.…
Vegansk, glutenfri kladdkaka
1. Sätt ugnen på 200° C. Smörj en form, 22-24 cm i diameter. Smält kokosoljan…
Vegansk lasagne
Näringsvärde Kcal: 866 Protein: 32 gram Fett: 36 gram Kolhydrater: 96 gram Tillagning 1. Värm…
Vegansk wok i röd curry
1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 3.…
Vegan våfflor
Tillagning Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör i vatten och…
Skurna lövkakor
Skurna