Veganbollar med salvia

Ingredienser

Veganbollar med salvia
40 små bollar

Ingredienser
2 torkade, blötlagda shiitakesvampar + ~ 1 msk blötläggningsvatten
100 gram råa cashewnötter (blötlagda i minst 2 timmar)
50 gram valnötter (blötlagda i minst 2 timmar)
100 gram soltorkade tomater
150 gram kokta lupinbönor (el. andra bönor. Se kommentar ovan.)
En näve färsk salvia
45 gram / 1/2 dl solrosolja
Salt och peppar
Deodoriserad kokosolja att steka bollar i senare

Gör så här

Hur gör jag?
1. Blötlägg cashew-och valnötter i vatten i 2-8 timmar. Sila av nötterna och kasta bort blötläggningsvattnet.
2. Blötlägg den torkad shiitakesvampen i kokande vatten i ca 30 minuter. Fiska upp shiitakesvampen och behåll blötläggningsvattnet tills vidare.
3. Lägg alla nötter, svamp och övriga ingredienser i en mixer och blanda tills du har en jämn smet.
4. Rulla små ”köttbullar” med fuktiga händer. Låt en kastrull med vatten koka upp under tiden.
5. När alla bollarna är gjorda, häll i 10 stycken i taget i det kokande vattnet. När de kommer upp till ytan (det tar bara några minuter), lyft ur dem med en hålslev och låta dem rinna av i ett durkslag. Upprepa tills alla bollarna har fått sig ett uppkok.
6. Dags att steka! Häll i ett tjockt lager (0,5 cm) av kokosolja i en stekpanna. Lägg ner bollarna lite i taget när oljan är varm nog. Lägg inte i för många samtidigt i pannan, då kan det blir svårt att vända dem!
7. Stek bollarna tills de är gyllenbruna och krispiga på alla sidor. Lägg dem på en tallrik och håll dem varma medan du steker resterande bollar.

Grönsakspasta
Ingredienser
1 squash per person
Kokande vatten (valfritt)

Hur gör jag?
Spiralize squashen (eller hyvla med osthyvel) till den storlek du vill ha på din pasta.
Jag föredrar själv att äta squash-pasta rå men du kan också koka de skurna grönsakerna i en halv minut om du vill. Häll sedan av dem i ett durkslag.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Vegansk färsgryta

Nu när semestern är slut och det är vanliga dagar igen, då vill jag få…

Vegansk tomatsoppa

1. Hacka gul lök och vitlök. Stek i olja i en kastrull på medelvärme. 2.…

Vegansk lasagne

Näringsvärde Kcal: 866 Protein: 32 gram Fett: 36 gram Kolhydrater: 96 gram Tillagning 1. Värm…

Vegansk wok i röd curry

1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 3.…

Vegan våfflor

Tillagning Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör i vatten och…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.