Placeholder

Pasta- och kasslergratäng

Ingredienser

400 - 500 g kassler
färdigkokt pasta för 4
1 paprika
150 g riven ost

Gratängsås:
2 msk kycklingfond
4 dl vatten
1 tsk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2,5 dl grädde
salt
peppar
maizena + vatten till redning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda strimlad kassler, pasta och strimlad paprika i en smord ugnsform. Koka ihop vatten, grädde, fond, senap och tomatpuré. Låt koka ihop någon minut. Red av såsen och koka på svag värme någon minut till. Smaka av med salt och peppar.

3. Slå såsen över pastan och blanda. Strö över riven ost. Gratinera tills ytan fått fin färg och osten smält, ca 15 minuter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.