Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
Ingredienser
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
8 kycklingklubbor 2 msk olivolja 3 vitlöksklyftor (pressade eller finhackade) 1 tsk paprikapulver 1 tsk kycklingkrydda 1 tsk torkad timjan eller rosmarin Salt och svartpeppar efter smak Saften från en halv citron (valfritt – för fräsch smak)
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur och tillagningstid. Många letar efter tips på hur man lyckas med kycklingklubba. I denna artikel delar vi med oss av de viktigaste stegen för att få perfekta kycklingklubbor i ugn.
Vi tar upp allt från grundläggande om kycklingklubba till avancerade tekniker. Detta för att du ska få den perfekta konsistensen och smaken. Om du vill göra en saftig och smakrik måltid är detta artikeln för dig. Här lär du dig hur du tillagar kycklingklubba i ugn med rätt temperatur och tid.
Gör så här
Kycklingklubba i ugn
förbered ugnen: Sätt ugnen på 200°C (eller 180°C med varmluft). Gör marinaden: Blanda olivolja, vitlök, paprikapulver, kycklingkrydda, timjan (eller rosmarin), salt, peppar och citronsaft i en skål. Marinera kycklingen: Lägg kycklingklubborna i en stor skål eller plastpåse och häll marinaden över. Blanda väl så att alla klubbor täcks ordentligt. Låt gärna marinera i 30 minuter till 2 timmar i kylskåp (valfritt men rekommenderas för mer smak). Lägg i ugnsform: Placera kycklingklubborna i en ugnsform. Om du vill, lägg till potatis, morötter eller andra grönsaker runt omkring. Ringla över lite extra olivolja och krydda grönsakerna. Tillaga i ugnen: Sätt in formen mitt i ugnen och tillaga i 35–45 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt (innertemperatur minst 82°C vid benet). För krispigare skinn, sätt ugnen på grillläge de sista 5 minuterna. Servera: Servera med ris, potatis eller en fräsch sallad. Njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng