https://www.zeta.nu/recept/pasticciata-kramig-pastasas-med-salsiccia-och-mascarpone/
Extra jungfruolivolja Classico, till stekning
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 röd chili, hackad
1/2 dl Tomatpuré
1 frp krossade tomater
1 frp Salsiccia
1/2 frp Mascarpone
salt
nymalen svartpeppar
1 dl pastavatten
1 frp Rigatini Quadri
Till servering
färsk bladpersilja, hackad
Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit genomskinlig, den ska inte få färg.
Addera tomatpuré och stek den någon minut.
Häll i krossade tomater och låt tomatsåsen småputtra medan du fortsätter med receptet.
Skär ett snitt i salsiccian och skrapa ur färsen med en gaffel.
Stek färsen tills den fått lite färg och blanda ner den i tomatsåsen.
Vänd ner mascarpone och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda under tiden du kokar pasta.
Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Ta undan 1 dl pastavatten innan du häller av.
Blanda ner såsen i pastan och späd med 0,5 dl pastavatten. Späd med mer pastavatten om du önskar en tunnare konsistens.
Servera med hackad persilja och riven parmesan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st