Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket. Aromatiskt och färscht.
Till lammet serverar vi en couscoussallad med bönor och ugnsrostad butternutpumpa samt en kall yoghurtsås med tahni, citron och vitlök.
Gör så här
Gör så här
Lägg skivorna på en tallrik och strö över 7 kryddor, salt och svartpeppar och låt det stå så länge.
Blanda alla ingredienserna i en skål och ställ in i kylen tills det är dags för servering.
Värm ugnen till 220 grader.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form och lägg pumpabitarna i formen.
Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 30-40 min eller tills pumpan är mjuk.
Ta ut, ställ åt sidan och låt pumpan svalna.
Tillaga korncouscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
Använder du frysta bondböner kan du koka dem i lättsaltat vatten i någon minut, häll av dem och sedan låta dem stå och svalna.
Blanda försiktigt alla ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.
Spraya och värm olja i en het stekpanna.
Stek på båda sidorna tills köttet är tillagat så som du vill ha det.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng