Melindas fröknäcke med röda linser

Ingredienser

Förknäcke

  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 3 msk polenta
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • Flingsalt för att strö över
100 min
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan. Receptet ger en plåt knäcke.

Gör så här

Instruktioner

  • Lägg linserna i en skål och häll över ljummet vatten så att det är en bra bit över linserna. Låt dem stå i en timme och skölj dem sedan i en sil med vatten.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser med linserna och rör runt.
  • Koka vattnet och rör ner tillsammans med oljan i linserna.
  • Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper så tunt du kan. Rekommenderar att lägga ett bakplåtspapper ovanför och kavla ut degen.
  • Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Var noga så det inte bräns.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.