Krispig kycklingschnitzel med citronpasta

Ingredienser

Catarina Königs recept
https://catarinakonig.elle.se/pasta/krispig-kycklingschnitzel-med-citronpasta/

2 kycklingfiléer
1 ägg
2 dl panko
2 dl riven Parmesan
Salt
Nymalen svartpeppar
Neutral olja att steka i (rikligt)
350-400g Pappardelle all uovo (hemgjord el köpt)
2 msk smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
5 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 citron, zest + lite saft
salt
nymalen svartpeppar

Topping
Ruccola
Hyvlad Parmesan

Gör så här

Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen.

Dela kycklinfiléerna till fyra tunna filéer. Banka ut dem lite till med hjälp av undersidan på en kastrull på en skärbräda. Salta och peppra båda sidor.
Vispa upp ägg i en skål och blanda riven parmesan med panko i en annan.
Doppa filéerna först i äggvispet och sedan ned i ost- och pankoblandningen.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek filéerna ca 2-3 min per sida.
Koka pappardellen enl anvisningarna på paketet i saltat vatten. Har du gjort egen enligt recept på nästa sida så koka strax innan servering.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs den finhackade vitlöken mjukt någon minut. Det får inte brännas. Tillsätt grädde och fond, och låt reducera / koka ihop till en krämig sås.
Tillsätt rivet citronskal från en tvättad citron och några droppar citronsaft för syrans skull.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
När såsen är krämig och fin, tillsätt ½ dl pastavatten.
Häll av pastan och blanda pastan med den krämiga såsen.
Lägg upp pasta på tallrikar. Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg ovanpå pastan. Toppa med ruccola och hyvlad parmesan.
Njut!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.