Placeholder

Pasta med tonfisk, kapris och vin

Ingredienser

500 g formpasta
1 burk tonfisk
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/2 dl kapris
1 tsk sambal oelek
1 dl matlagningsvin
1 dl grovhackad persilja
150 g sockerärtor
citronzest
1 dl riven parmesan
salt och vitpeppar
olivolja

Gör så här

Koka pastan.
Hacka vitlök, lök och kapris fint.
Strimla sockerärtorna.

Hetta upp olivolja och fräs lök, kapris, sambal oeleken och sockerärtorna i några min. Häll i vinet.
Plocka bort sockerärtorna och lägg åt sidan.

Ha i tonfisken i löken och kaprisen utan att smula sönder en alltför mycket.
Smaka av med salt och peppar.
Riv citronskal över och grovhacka persiljan.
Vänd ner den kokta pastan i stekpannan. Tillsätt sockerärtorna, persiljan, citronzesten och den rivna parmesanen och blanda runt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr