500 g formpasta
1 burk tonfisk
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/2 dl kapris
1 tsk sambal oelek
1 dl matlagningsvin
1 dl grovhackad persilja
150 g sockerärtor
citronzest
1 dl riven parmesan
salt och vitpeppar
olivolja
Koka pastan.
Hacka vitlök, lök och kapris fint.
Strimla sockerärtorna.
Hetta upp olivolja och fräs lök, kapris, sambal oeleken och sockerärtorna i några min. Häll i vinet.
Plocka bort sockerärtorna och lägg åt sidan.
Ha i tonfisken i löken och kaprisen utan att smula sönder en alltför mycket.
Smaka av med salt och peppar.
Riv citronskal över och grovhacka persiljan.
Vänd ner den kokta pastan i stekpannan. Tillsätt sockerärtorna, persiljan, citronzesten och den rivna parmesanen och blanda runt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng