Pasta med köttfärssås

Ingredienser

INGREDIENSER: 4 pers
1 nypa salt i torr panna
Olivolja
2 Stor charlottenlök
2 Stor vitlöksklyfta
500 gr nötfärs
2 msk tomatpuré
2 stor klick smör
200 g champinjoner
1 dl Marsalavin
2 Körsbärstomater på burk, hela
1,5 Köttbuljong tärning
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
Färsk basilika
2 tsk oregano
Pasta. Linguini

Gör så här

- salt i torr stekpanna, värms upp, lägg i olivolja, ganska mycket
- lägg i vitlök och schalottenlök tills det blir lite gyllenbrunt bara några min, lägg i champinjoner och höj värme, lägg i mer olivolja
- lägg i nötfärs, innan det blir helt brunt ska 2 msk tomatpure läggas i, höj värme lite.
- Lägg i smör, hög värme igen o lägg i marsalavin
- lägg i 2 st körsbärstomater med högvärme
- lägg i 1,5 köttbuljong
- låt den koka i högvärme och lägg i 1 dl gräde och direkt efter lägg i parmesan, från nivå 9 till 5
- lägg lock på, med en sked emellan
- Lägg över färsk basilika och strö över oreganokrydda, höj värme lite och blanda allt

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.