Jättegott!
https://www.koket.se/kramiga-sesamnudlar-med-kottfars
Jennie Walldén
Härlig wokrätt med spänstiga vetenudlar som tillsammans med grönsaker och färs vänds runt i en obeskrivligt god sås på bland annat vitlök, ingefära, soja och sesam.
300 g vetenudlar, gärna platta
400 g blandfärs
20 cm purjolök
1 klyfta vitkål
1 morot (stor)
1 zucchini
3 msk rostade sesamfrön
1 kruka färsk koriander, grovt hackad
ev sriracha
neutral rapsolja, till stekning
Sås
2 klyftor vitlök, rivna
2 tsk färsk ingefära, riven
2 msk sesamolja
3 msk tahinipasta (eller slätt jordnötssmör)
4 msk japansk soja
4 msk hoisinsås
1 msk balsamvinäger
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen.
Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Kyl ner i iskallt vatten och låt rinna av i durkslag.
Skiva purjon tunt på diagonalen. Strimla vitkålen tunt. Skala morot och hyvla morot och zucchini med en grönsakshyvel eller potatisskalare. Spara lite av det gröna av purjon till servering.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna med höga kanter med olja så att det täcker botten.
Fräs purjolök i 1 minut, tillsätt sen färs och låt få lite färg. Lägg vitkål i pannan och låt steka mjuk, tillsätt sen morot och zucchini i pannan tillsammans med nudlarna och vänd runt tills allt blivit genomvarmt.
Häll över den goda såsen och vänd runt så allt blir täckt av de goda smakerna. Strö över sesamfrön, koriander och lite sparad purjolök. Servera med sriracha vid sidan om till de som vill ha lite hetta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…