2 st kycklingbröstfile
Salvia (krukväxt)
50 gram Smör (den man steker med)
5 dl vispgrädde
Parmesan
2 msk Kalvfond
1 dl Marsalavin (Florio, Vecchioflorio)
Vitlök
Salt
Svartpeppar
Pasta med stora hål
- Börja med att skära bröstfiléerna i strimlor, ganska små bitar, 1 cm
- Höj värme på stekpanna, medelvärme, stek 50 gram smör
- Smasha 1st vitlök och lägg i stekpannan
- lägg i salvia och låt det röras runt i stekpannan med vitlök och smör
- När salvian blivit krispig, ska allt tillsammans med vitlök tas ut från stekpannan och lägg vid sidan
- lägg i kycklingen i samma stekpanna, höll över lite olivolja, lägg i salt, svartpeppar,
- när kycklingen stekt klart lägg i 1 dl marsalavin
- lägg i 5 dl vispgrädde, höjj värme till 9.
- lägg i kalvfond, 2 msk
- låt röran vara, och börja med att koka pasta
- smaka av med salt och peppar i såsen, lägg i ett halvt glas pasta vatten i såsen.
- lägg i pastan med såsen, avsluta med parmesan och rör om, lägg mer parmesan mot slutet och krydda med peppar.
- avsluta med all lägga allt på tallrik, lägg med salvia och ännu mer parmesa
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng