Pasta Marsala – gräddig pasta

Ingredienser

2 st kycklingbröstfile
Salvia (krukväxt)
50 gram Smör (den man steker med)
5 dl vispgrädde
Parmesan
2 msk Kalvfond
1 dl Marsalavin (Florio, Vecchioflorio)
Vitlök
Salt
Svartpeppar
Pasta med stora hål

Gör så här

- Börja med att skära bröstfiléerna i strimlor, ganska små bitar, 1 cm
- Höj värme på stekpanna, medelvärme, stek 50 gram smör
- Smasha 1st vitlök och lägg i stekpannan
- lägg i salvia och låt det röras runt i stekpannan med vitlök och smör
- När salvian blivit krispig, ska allt tillsammans med vitlök tas ut från stekpannan och lägg vid sidan
- lägg i kycklingen i samma stekpanna, höll över lite olivolja, lägg i salt, svartpeppar,
- när kycklingen stekt klart lägg i 1 dl marsalavin
- lägg i 5 dl vispgrädde, höjj värme till 9.
- lägg i kalvfond, 2 msk
- låt röran vara, och börja med att koka pasta
- smaka av med salt och peppar i såsen, lägg i ett halvt glas pasta vatten i såsen.
- lägg i pastan med såsen, avsluta med parmesan och rör om, lägg mer parmesan mot slutet och krydda med peppar.
- avsluta med all lägga allt på tallrik, lägg med salvia och ännu mer parmesa

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.