Mazariner 20 stycken:
Skalet:
125 g Margarin eller Smör
1 / 2 dl Strösocker
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
2,75 dl Vetemjöl
Fyllning:
200 g mandelmassa
1,5 dl grädde
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl vetemjöl
Glasyr:
4 dl florsocker
3 msk vatten
Börja med att lägga i alla ingredienser i en bunke till skalet. Nyp ihop och knåda inte för länge!
Täck över degen med plastfolie och ställ in den i kylen tills du har gjort klart fyllningen.
För fyllningen:
Hacka mandelmassan till pengar.
Häll i alla ingredienser i en matberedare eller vispa ihop det med en elvisp och blanda till en slät smet.
Lägg undan fyllningen och fortsätt med skalet.
Sätt ugnen på 150 ºC. Placera en plåt med 20 stycken alluminiumformar.
Tag ut degen från kylen och tryck ned degen så att det bildar ett skal runt formarna.
Skopa i fyllningen och fördela jämnt ut fyllningen i alla formar.
Grädda i den nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
Medans kakorna svalnar så gör du glasyren.
För glasyren:
Blanda florsocker och vatten till en kristyr. Täck fyllningen med glasyr och låt den stelna.
Lycka till!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Veganska chokladdoppade jordnötscookies
Cookies Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna mandelmjöl, erythritol, salt och bikarbonat.…
Vegansk färsgryta
Nu när semestern är slut och det är vanliga dagar igen, då vill jag få…
Chili con carne Vegansk
1 Torkade bönor: Blötlägg bönorna i rikligt med kallt vatten i ca 12 timmar. Sila…
Vegansk tomatsoppa
1. Hacka gul lök och vitlök. Stek i olja i en kastrull på medelvärme. 2.…
Vegansk, glutenfri kladdkaka
1. Sätt ugnen på 200° C. Smörj en form, 22-24 cm i diameter. Smält kokosoljan…
Vegansk lasagne
Näringsvärde Kcal: 866 Protein: 32 gram Fett: 36 gram Kolhydrater: 96 gram Tillagning 1. Värm…
Vegansk wok i röd curry
1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 3.…
Vegan våfflor
Tillagning Blanda mjöl med bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör i vatten och…
Äppeldricka
Äppeldricka