4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1,5 dl vitt vin, matlagningsvin går bra
1,5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 burk champinjoner
1 - 2 tsk grov senap
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
persilja
1. Hetta upp en panna och stek kycklingen ca 4 - 5 minuter på var sida till fin färg.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Sänk värmen något under stekpannan och låt löken fräsa med den sista minuten. Slå över vin och vatten och tillsätt buljongtärningen. Öka värmen igen och låt koka under lock tills kycklingen är helt genomkokt.
3. Ta upp kycklingen, sänk värmen och tillsätt grädde och senap. Låt koka ihop litet. Lägg i svamp och litet klippt persilja. Smaka av med salt och peppar.
4. När såsen tjocknar litet, lägg tillbaka kycklingen och låt allt koka några minuter. Smaka av och tillsätt ev mer persilja.
5. Servera med ris och en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…