550 gram glutenfri havremjölk
20 gram jäst, (eller 5,6 g torrjäst)
25 gram sirap
100 gram bovetemjöl
200 gram glutenfritt havremjöl
50 gram majsstärkelse
1,5 tsk salt
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk pomeransskal, mald
3 tsk brödkryddor, malda
30 gram fiberhusk, (malda psylliumfröskal)
Om du använder torrjäst: Värm havremjölken till 40 grader och häll i jästen. Vispa och låt vila i 15 minuter så att jästen kommer igång. Om du använder färsk jäst: Värm havremjölken till 37 grader och smula i jästen. Blanda så att jästen löser sig.
Väg och mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Blanda väl. Häll i sirap och mjölk och vispa (med vanlig visp) snabbt ihop degen/smeten. Täck bunken och låt jäsa i 1,5 timmar. Den tjocknar under tiden.
Ta upp degen och forma till en limpa. Lägg på en plåt och skär skåror snett över limpan. Jäs under bakduk i 30 minuter till. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader.
Grädda först 10 minuter i 250 grader. Sänk värmen till 175 grader och grädda i 50 minuter till. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Glutenfria frukostfrallor
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i…
Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson
1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda mjölet med fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa broccolin…
Alternativa pajskal Glutenfria med kikärtor / fröer / färskost / mozarella / mandelmjöl
1 och 2 Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform,…
Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin
Pajskal: Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. Mixa till ett fint mjöl.…
Köttfärspaj med glutenfri pajdeg på färskost och ägg Receptet är ej färdigt
Pajskal Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt. Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg