Jullimpa (glutenfri)

Ingredienser

550 gram glutenfri havremjölk
20 gram jäst, (eller 5,6 g torrjäst)
25 gram sirap
100 gram bovetemjöl
200 gram glutenfritt havremjöl
50 gram majsstärkelse
1,5 tsk salt
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk pomeransskal, mald
3 tsk brödkryddor, malda
30 gram fiberhusk, (malda psylliumfröskal)

Gör så här

Om du använder torrjäst: Värm havremjölken till 40 grader och häll i jästen. Vispa och låt vila i 15 minuter så att jästen kommer igång. Om du använder färsk jäst: Värm havremjölken till 37 grader och smula i jästen. Blanda så att jästen löser sig.

Väg och mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Blanda väl. Häll i sirap och mjölk och vispa (med vanlig visp) snabbt ihop degen/smeten. Täck bunken och låt jäsa i 1,5 timmar. Den tjocknar under tiden.

Ta upp degen och forma till en limpa. Lägg på en plåt och skär skåror snett över limpan. Jäs under bakduk i 30 minuter till. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader.

Grädda först 10 minuter i 250 grader. Sänk värmen till 175 grader och grädda i 50 minuter till. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.