Köttfärspaj med glutenfri pajdeg på färskost och ägg Receptet är ej färdigt

Ingredienser

Köttfärspaj går att variera i det oändliga genom att variera färs, kryddor och grönsaker. Det är bara fantasin och matgästernas behov och tycke som sätter gränser. Genom att använda vegetarisk färs som tex quorn eller soyafärs kan pajen göras vegetarisk. Vill man ha en vegansk paj måste man ha ett annat pajskal. Toppingen kan vara med eller utan äggstanning.

Pajskal:
2 ägg. Separerade, vitorna för sig, gulorna för sig
1 kryddmått ättika eller salt
60 g färskost naturell eller smaksatt
1 1/2 tsk paprikapulver (uteslut om färskosten är smaksatt)

Fyllning
Grund
Smör eller olja att steka i
500g valfri färs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
salt och peppar

Grönsaker, baljväxter. Välj fritt och kombinera 2 eller flera. Tänk på att minska mängden om du väljer flera alt. Fyllningen ska vara i proportion till pajskalet.
200g champinjoner
1 paprika
1 burk majs
1 huvud broccoli
1 bit purjolök (ersätter delvis eller helt den gula löken))
1 morot
1 zuccini
Oliver
Jalapenos
Haricots verts
Gröna ärtor
Bönor
Krydderi
Curry
Paprikapulver
Senapspulver eller dijonsenap
Tomatpuré
Chilisås
Ajvar
Sambal Oelec
Buljongtärning ( minska på saltet i grundfärsen)
Krossade tomater
Rosmarin
Timjan
Basilika

Garnerig
Tomater, gärna körsbärstomater i olika färger
Färska örter

Servering
Servera med en god sallad (som också går att variera i det oändliga)

Gör så här

Pajskal
Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt.
Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn smet, och vänd ner den i äggvitan.
Tryck ut i pajformen och upp efter kanterna.
Grädda i 150 -175 grader ca 30 min.
Platta till när det är varmt och låt svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.