10-15 Potatisar
5dl vispgrädde
En halv lök
Smör eller Margarin
Två paket Ansjovis
1. Sätt ugnen på 225°C
2. Smör in en stor ugnsform.
3. Finhacka alt. riv lökhalvan fint (helst ska löken bli väldigt mjuk i koncistens).
4. Skala några potatisar & riv ner dessa på en skärbräda med de största hålen på rivjärnet. OBS! Skala inte alla direkt, det är onödigt att skala ifall alla inte får plats i formen.
5. Ta ut ansjovisen från båda burkarna. OBS! Behåll spadet!
6. Lägg ca. 1cm lager potatis i botten, sedan en tredjedel av löken. Sprid sedan all Ansjovis, varva en tredjedel lök, 1cm potatis, den sista tredjedelen lök & fyll upp resten med potatis.
7. Häll över allt spad från Ansjovisen.
8. Fyll upp/dränk formen med 3-5dl vispgrädde.
9. Ställ in i ugnen ca. 40-50min eller tills potatisen får en mjuk koncistens.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Midsommartårta dajm och chokladbotten med jordgubbsmousse
Sätt ugnen på 175°C. Botten: Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen. Blanda…
Midsommartårta med bärcurd och italiensk maräng
Börja med pajdegen 1. Skär smöret i tärningstora bitar (viktigt att smöret är iskallt). 2.…
Midsommarröra
Koka äggen i 8 minuter. Skölj dem i kallt vatten, låt svalna, skala och skiva.…
Saftigt julbröd med pomerans
1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä…
Juliga kalkonköttbullar
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Smält hälften av smöret. Stek den hackade…
Julgransbröd med mozzarella och vitlökssmör
Mozzarellabröd Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg riven mozzarella…
Julbröd med vörtsmak
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg, crème fraiche och färskost…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna