Midsommarröra

Ingredienser

En krämig midsommarröra med matjessill, rödlök, körsbärstomater och chilisås. Supergott på knäckemackan! Garnera gärna med riven pepparrot och hackad gräslök.

4p

4 ägg
1 stor rödlök
250 g körsbärstomater
1 burk hela filéer matjessill (à 570 g)
1 1/2 dl majonnäs (se länk nedan under steg 4)
3 msk chilisås
svartpeppar
1 kruka gräslök

Garnering
4 msk riven färsk pepparrot
gräslök

Till servering
knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)

Gör så här

Koka äggen i 8 minuter. Skölj dem i kallt vatten, låt svalna, skala och skiva.
Öppna timer: 8 minuter

Skala och skiva löken i tunna ringar. Dela tomaterna i halvor.

Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar.

Blanda majonnäsen med chilisås, smaksätt med lite nymald svartpeppar.

Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån.

Blanda alla ingredienser men spara lite gräslök till garnering.

Garnering: Garnera röran med riven pepparrot och gräslök.

Till servering: Servera med knäckebröd, smör och ost.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.