En krämig midsommarröra med matjessill, rödlök, körsbärstomater och chilisås. Supergott på knäckemackan! Garnera gärna med riven pepparrot och hackad gräslök.
4p
4 ägg
1 stor rödlök
250 g körsbärstomater
1 burk hela filéer matjessill (à 570 g)
1 1/2 dl majonnäs (se länk nedan under steg 4)
3 msk chilisås
svartpeppar
1 kruka gräslök
Garnering
4 msk riven färsk pepparrot
gräslök
Till servering
knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)
Koka äggen i 8 minuter. Skölj dem i kallt vatten, låt svalna, skala och skiva.
Öppna timer: 8 minuter
Skala och skiva löken i tunna ringar. Dela tomaterna i halvor.
Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar.
Blanda majonnäsen med chilisås, smaksätt med lite nymald svartpeppar.
Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån.
Blanda alla ingredienser men spara lite gräslök till garnering.
Garnering: Garnera röran med riven pepparrot och gräslök.
Till servering: Servera med knäckebröd, smör och ost.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Midsommartårta dajm och chokladbotten med jordgubbsmousse
Sätt ugnen på 175°C. Botten: Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen. Blanda…
Midsommartårta med bärcurd och italiensk maräng
Börja med pajdegen 1. Skär smöret i tärningstora bitar (viktigt att smöret är iskallt). 2.…
MIDSOMMARTÅRTA MED JORDGUBBAR OCH VANILJKRÄM
Gör så här: Blanda äggvitor, socker och ättiksprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria