Saftigt julbröd med pomerans

Ingredienser

10 dl filmjölk (3% fetthalt)
3 dl mörk sirap
50 g smör
3 tsk bikarbonat
1.5 msk pomerans (malen)
2 tsk salt
16 dl rågsikt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä två brödformar (1,5-2l) med bakplåtspapper.

2. Smält smöret.

3. Rör samman filmjölk, sirap, pomerans och smör. Låt stå en stund.

4. Blanda bikarbonat, salt och rågmjöl väl. Tillsätt sedan mjölblandningen i filmjölksbunken och rör till en slät smet.

5. Fördela smeten i formarna, men spar ca 3 cm upp till kanten.

6. Sätt in bröden i ugnen och låt bakas först 30 min på 120°C. Höj sedan temperaturen till 150°C för att baka brödet ytterligare 40 min. (Använder du inte varmluftsugn så gäller 160°C i 70 min.)

7. Ta ut och låt svalna något innan bröden tas ut ur formarna.

Tips! Förvara bröden i plastpåse så håller de sig fina och saftiga flera dagar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.