10 dl filmjölk (3% fetthalt)
3 dl mörk sirap
50 g smör
3 tsk bikarbonat
1.5 msk pomerans (malen)
2 tsk salt
16 dl rågsikt
1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä två brödformar (1,5-2l) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret.
3. Rör samman filmjölk, sirap, pomerans och smör. Låt stå en stund.
4. Blanda bikarbonat, salt och rågmjöl väl. Tillsätt sedan mjölblandningen i filmjölksbunken och rör till en slät smet.
5. Fördela smeten i formarna, men spar ca 3 cm upp till kanten.
6. Sätt in bröden i ugnen och låt bakas först 30 min på 120°C. Höj sedan temperaturen till 150°C för att baka brödet ytterligare 40 min. (Använder du inte varmluftsugn så gäller 160°C i 70 min.)
7. Ta ut och låt svalna något innan bröden tas ut ur formarna.
Tips! Förvara bröden i plastpåse så håller de sig fina och saftiga flera dagar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…