850 g färdigriven mozzarella
110 g färskost
500 g (1,1 liter) mandelmjöl
2 msk bakpulver
2 msk vitvinsvinäger
4 ägg
Vitlökssmör
50 g smör
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk färsk persilja, finhackad
2 tsk flingsalt
Mozzarellabröd
Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Lägg riven mozzarella och färskost i en skål. Mikra på full effekt i 1 minut. Ta ut och rör om. Om det behövs ställer du in den i 30 sekunder till. Osten ska vara helt smält. Det går även bra att smälta osten i en kastrull på medelhög värme.
Blanda ihop mandelmjöl med bakpulver i en annan skål. Blanda i äggen, vinäger och mandelmjölsblandningen i den smälta osten. Blanda ordentligt tills det blir en fin deg. Om det är svårt att få ihop degen kan du köra den i mikron i 30 sekunder så blir det enklare.
Rulla degen till en lång korv, ca 5 cm tjock. Dela degen i lika många portioner som receptet visar och forma varje bit till en bulle. Lägg alla bullarna på bakplåtspapperet i ett mönster som en julgran.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills genomgräddat.
Vitlökssmör
Smält smöret och blanda med vitlöken.
Pensla det nybakade brödet med vitlökssmöret. Strö över flingsalt och persilja.
Brödet hårdnar när det svalnar så det är godast att äta varmt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…